Tänavu on parimat tootlust pakkunud Eesti aktsiad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Postimees

Investeerimisportaali MarketWatch teatel on selle aasta kolme esimese kvartali põhjal näha, et esimest korda alates 1990. aastast on hoiuste tootlus suurem nii aktsiaturgudest kui ka võlakirjadest. Investeerimispanga Bank of America Merrill Lynch andmetel on globaalsete valitsusvõlakirjade tootlus miinus 2,9 protsenti ja globaalsete aktsiaturgude tootlus koguni miinus kuus protsenti.

Kuna tegemist on dollariarvestusega ja meie säästjate-investorite ligipääs võlakirjaturgudele on üsna piiratud, peaks eestlaste investeeringute tootlus olema mõnevõrra erinev. Pealegi on Tallinna börsiindeks OMXT tänavu kerkinud 15 protsenti, millega peaksime olema maailma edukamate börside hulgas.

Nagu teada, on meie inimesed suhteliselt tagasihoidlikud investorid, kes paigutavad oma sääste peamiselt hoiustesse ja teise samba pensionifondidesse. Samas leidub ka tuhandeid inimesi, kes investeerivad nii Tallinna börsi kui ka välismaistesse börsiettevõtetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles