Vägevale võõraid ei oodata

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Hoolekandeteenused juht Maarjo Mändmaa kohtus Vägeva raamatukogus kohalike elanikega, arutamaks pagulaskeskuse võimalikkust Jõgeva vallas Vägeva külas asuvas Vägeva Kodus. Pildil paremal Maarjo Mändmaa, keskel kohalik talunik Göran Raus.
AS Hoolekandeteenused juht Maarjo Mändmaa kohtus Vägeva raamatukogus kohalike elanikega, arutamaks pagulaskeskuse võimalikkust Jõgeva vallas Vägeva külas asuvas Vägeva Kodus. Pildil paremal Maarjo Mändmaa, keskel kohalik talunik Göran Raus. Foto: Margus Ansu

Kui Jõgeva valla ühes kohas, Jõgeva linna lähedal protestivad kohalikud inimesed vaimse puudega inimeste kodu loomise vastu, siis 20 kilomeetrit eemal Vägeva külas protestitakse selle vastu, et puudega inimesi nende külast minema ei viidaks.

Kas Vägeva kandi rahvas protestiks riigiaktsiaseltsi Hoolekandeteenused kava vastu viia 30 vaimupuudega inimest Vägeva Kodust mujale ka siis, kui selle asemele ei tahetaks teha varjupaigataotlejate keskust?

Jõgeva vallavanem Enn Kurg tõdes, et ilmselt mitte. Kurg on oma volikogu otsusel saatnud sotsiaalministeeriumisse kirja, et Jõgeva vallas pole pagulastele kortereid pakkuda ja vald pole nõus ka varjupaigataotlejate keskuse loomisega sinna kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles