Transiidikeskus on EMSA juba kohtusse kaevanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Laidvee
Erik Laidvee Foto: Liis Treimann

Kuigi Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) teatas teisipäeval, et kavatseb ASi Transiidikeskus kohtusse kaevata, ütles transiidikeskus, et nemad esitasid EMSA ja selle esimehe Jüri Lemberi vastu hagi juba 30. septembril.

«Kavatseme nõuda Lemberilt ja EMSA-lt kahjutasu transiidikeskuse majandustegevusse sekkumise ja ettevõtte maine kahjustamise eest korduvate valeväidete esitamise läbi nii avalikkuses kui ka suunatuna kirjades asjaomastele institsioonidele ja meie klientidele,» ütles transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee BNSile.

Lember rääkis teisipäeval BNSile, et nad esitavad ettevõtte vastu hagi, kuna pole rahul varem ettevõtte usaldusisikuna töötanud Sergei Mastepani töölt kõrvaldamisega. «Endise usaldusisiku Sergei Mastepani töölt kõrvaldamise põhjused olid meie arvates ikka väga otsitud. Tavatöötaja vallandamiseks polnud need kindlasti piisavad,» ütles Lember.

Laidvee lükkab Lemberi süüdistused tagasi, väites, et Lember eksitab taas avalikkust, kui seostab transiidikeskuse töötaja vallandamist tema rolliga nende ametiühingus. «Transiidikeskuse ASi kollektiivil ei ole tänaseni olnud usaldusisikut. Töötajad on samas kokku kutsunud üldkoosoleku ja valivad endale ise ja enda seast usaldusisikut. Me ei ole vastu oma töötajate organiseerumisele – vastupidi, meie ettevõtte töötingimused ja palk on ka Fontese uuringu järgi kaugelt üle keskmise,» ütles Laidvee. Ta lisas, et Euroopa Liidu-Vene majandussanktsioonide tõttu pole transiidikeskuse töötajate sissetulekud vähenenud. «Panustame oma töötajasse ja oleme hea tööandja.»

Laidvee sõnul on EMSA korda saadetud  korduvad rikkumised mõjutanud transiidikeskuse normaalset majandustegevust. Laidvee leiab, et selle vaidluse tähtsus on laiem kui vaid tõe jalule seadmine. «Loodetavasti annab kohus hinnangu käitumisele, mis Eesti ametühinguliikumisele au ei tee.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles