Näonahk saab leebelt kauniks

Juuli Laanemets
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Päiel/Benecom

Näohoolduses on tulnud kosmeetikaturule uued meetodid ja vahendid. Senise valuliku, happel põhineva näokoorimise on välja vahetanud palju näo- ja nahasõbralikum pHformula tehnoloogia. Suurim erinevus, mida klient kohe pärast näohooldust tajub lisaks protseduuri leebele kulgemisele, et pole enam vaja mitu nädalat oodata, kui uus nahk näole on taastunud.

Kosmeetikatoodete maaletooja Benecom koolitaja Tiina Päieli sõnul on tegemist täielikult uue tehnoloogiaga näohoolduses. «pHformula aitab nahka hooldada spetsiifilisemal moel, millega tavahooldus hakkama ei saa. Näohoolduses keskendume naha sellistele seisunditele nagu vananemine, akne, krooniline punetus ehk rosaatsia ja hüperpigmentatsioon. Uus meetod põhineb meditsiiniliste toimeainete segul, mis on esteetilises meditsiinis väga leviv trend. Üritame meditsiinilised farmatseutilised toimeained panna imenduma naha süvakihtidesse, ilma et traumeeriksime nahka,» selgitas Päiel. «Eesmärgiks on teha minimaalne pindmise naha koorimine, aga samas stimuleerida uute rakkude ja kudede tootmist.»

Uue põlvkonna keemiline koorimine

Päiel ütles, et pakutav näohooldus on kannapööre keemilise koorimise tehnoloogias. «Traditsiooniliselt kasutatakse tugevat hapet kõrgel kontsentratsioonil, uuel meetodil on mitmete hapete kombinatsioon madalamas kontsentratsioonis, seega ei põhjusta hooldus tugevat nahaärritust, ehkki võib esineda minimaalset naha ärritavust ja koorumist. Tõused toolilt ja keegi ei saa arugi, et oled protseduurilt tulnud,» kirjeldas Päiel.

Uus meetod võimaldab väga ühtlaselt ja aeglaselt viia toimeained naha erinevatesse kihtidesse traumat tekitamata. Toimeainete edastuse kompleks on patenteeritud ja kannab nimetust PH-DVC. «Sari on välja töötatud iluspetsialistidele, meditsiinitöötajale ja nahaarstidele ning on mõeldud keerukamate juhtumite lahendamiseks,» sõnas Päiel. pHformula sari võimaldab näohooldust teha erineva intensiivsusega, lähtuvalt vajadusest. Päieli kinnitusel võivad kasutada kõige kangema kontsentratsiooniga vahendit üksnes arstid, esteetilised iluterapeudid ja nahaspetsialistid.

Näohoolduse protsess

Kosmeetik Marika Freiberg selgitas, et esmalt puhastatakse nägu spetsiaalse puhastava ja kooriva vahendiga. Seejärel kantakse näole spetsiaalne kompleks, mis suurendab naha läbilaskvust ehk äratab naha üles ja muudab vastuvõtlikumaks. Niisuguse protseduuriga määratakse naha tundlikkus. «Hapetel on mitu toimet, nad on niisutavad, koorivad, stimuleerivad, on edastava toimega ja nahka rahustavad. Ka tavakreemidel on happed sees, niisamuti on inimese enda sees happed, näiteks aminohapped, C-vitamiin on tegelikult askorbiinhape või hüaluroonhape – võimas niiskuse siduja, seda kasutatakse kosmeetikas niisutajana,» ütles Freiberg.

Sõltuvalt hooldusest kantakse peale aktiivaine ja lastakse toimida, mis vastavalt kliendi eripärale ja vajadusele segatakse kokku erinevatest happekompleksidest. «Lähenemine on individuaalne, igale probleemile leidub lahendus, olgu akne, rosaatsia või naha noorendus,» sõnas Freiberg. «Näiteks melatoniinihäirete puhul on olemas näohooldus, kus näohooldusega proovitakse valed protsessid ümber suunata. Näohoolduse lõpetab aktiivainetest koosnev peptiivmask, mis rahustab ja samas on nahka pingutava ja noorendava toimega.»

Artikkel ilmus Postimehe 6. oktoobri Tervise erilehes.

Hea teada

  • Farmatseutiline kosmeetika on raviomadustega kosmeetika, kus toodetesse pole lisatud lõhnaaineid, sest ravimis ei tohi olla parfüüme.
  • Naha hüperpigmentatsiooni kõige sagedasemad nähud on tedretähed ja lentiigo.
  • Tedretähed ehk tedretähnid on suurenenud melaniinisisaldusega piirkond, mille tunnuseks ongi vaid ülemäärane melaniini hulk nahas, kus ultraviolettkiirgus stimuleerib pigmendirakkude tegevust ja ilmnemist. Tedretähed on kuni 3 mm läbimõõduga halvasti piiristunud helepruunid laigud, mida sagedamini leidub heledanahalistel inimestel. Tedretähed ravi ei vaja, talve jooksul kaovad nad iseenesest.
  • Lentiigo ehk läätslaik on nahal esinev 3–15 cm läbimõõduga pruun ümar laik või väheinfiltreeritud sõlmeke, milles on rohkenenud pigmendirakkude hulk. Erinevalt tedretähtedest tekib ja püsib lentiigo ultraviolettkiirgusest sõltumatult. Healoomuline lentiigo ravi ei vaja.

Allikas: kliinik.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles