Meie toidukorv on nelja aasta odavaim

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 27FEB15
Kolga-Jaani valla Lalsi külas asuva Ahjuoja talu peremehed, poissmehest kaksikud Aivar ja Ilmar Põrk müüvad laatadel ja turgudel eri värvi porgandeid.

MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 27FEB15 Kolga-Jaani valla Lalsi külas asuva Ahjuoja talu peremehed, poissmehest kaksikud Aivar ja Ilmar Põrk müüvad laatadel ja turgudel eri värvi porgandeid. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Konjunktuuriinstituudi arvutuste kohaselt oli septembris keskmise Tallinnas elava neljaliikmelise toidukorvi maksumus 67,27 eurot nädalas, mis on odavaim alates 2011. aasta septembrist.

Võrreldes juuniga on ostukorv odavnenud on 1,2 euro (1,6 protsendi) võrra, aastaga 1,9 euro võrra ehk 2,7 protsenti. 2013. aasta septembris maksis keskmine toidukorv 71,08 eurot.

Aastaga on kõige rohkem odavnenud piima- ja lihasaadused. Lihasaaduste maksumus kahanes aastaga 7,9 protsenti, värske liha on 10,6 protsenti odavam kui aasta tagasi. Piimasaadused on aastaga odavnenud 10,6 protsenti, koor koguni 18,1 protsenti.

Taimetoitlastel pole nii hästi läinud, sest aiasaadustele tehtavad kulutused kasvasid 20 protsenti, juurvili kallines tervelt 64,6 ja õunad 39,4 protsenti ja selle kallinemise taga on peamiselt jahedatest suveilmadest tingitud hilisem saagi valmimine.

Konjunktuuriinstituut prognoosib, et neljandas kvartalis maksab keskmine toidukorv 68 eurot.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles