Kaheksa kujundusideed, mis rahakotile liiga teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bassein
Bassein Foto: SCANPIX

Kujunduselemendid on kenad vaadata ja kahtlemata muudavad kodu kaunimaks, kuid mõned neist maksavad lihtsalt teistest rohkem.

1. Antiik

Kes vanast mööblist või nipsasjadest huvitub, peab teadma, et antiik on siiski väga kallis, reeglina väärtuslik, ka väärispuust ning tema hind on sellele vastav. Antiigipoodide sihtgrupp on ikkagi kollektsionäärid, nii et kui sa just ei kogu teatud ajastut, tasuks võibolla vaadata midagi taskukohasemat: põnevat vintage sisustuskraami leiab kirbuturgudelt ja vanavaralaadalt.

2. Liiga kallid asjad teatud hooajaks

Siia alla käib näiteks kallihinnaline terrassimööbel, mida heal juhul saad nautida vaid paar kuud aastas, või siis kallis jõuludekoratsioon. Mõistlik on osta neid kui hooaeg läbi ja neid müüakse suure allahindlusega.

3. Liiga palju nipsasju

Vaasid, korvid, kujukesed ja muu on teatud koguses omal kohal. Küll aga ei oleks mõistlik kogu aeg neid juurde osta ja niimoodi raha raisata. Säti paar-kolm eset vaatamiseks välja ja vaheta neid parem aeg-ajalt.

4. Suured sisustuselemendid, mida on kallis paigaldada ja ülal pidada

Näiteks bassein või mullivann terrassil: ilus küll, aga kallis luua ja ülal pidada. sama lugu on ülisuurte akvaariumite või näiteks täisvarustuses suveköögiga vabas õhus, mida ilmataadi vingerpusside pärast vähe kasutada saad.

5. Kallid sisustustekstiilid

Mõtle läbi koduste asjade kasutus, enne kui tormad ostma kalli kangaga kaetud tugitoole või Pärsia vaipa. Nende kulumine või parandamine võib kalliks maksma minna.

6. Kõige kallimad materjalid

Kui soovid marmorist vannituba või väärispuidust tehtud erilist põrandat, tuleb mõistagi üksjagu rohkem raha välja käia.

7. Eritellimusmööbel

Spetsiaalselt sinu nõudmistele vastav mööbel tuleb alati kallim kui see, mida valmiskujul poes müüakse, nii et ole valmis sajaseid luhvtitama.

8.  Eritingimustele vastav hobiruum

Oletame, et tahad oma majja ehitada korralikku veinikeldrit, treeningsaali või kinotuba? Arvesta, et nende väljaehitus ja sisustamine vajaminevaga, näiteks tehnikaga, maksavad päris palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles