Venemaal tekitas elevust sõiduautos Volga reisiv karu

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidu ajal pistis karu aeg-ajalt oma pea auto aknast välja
Sõidu ajal pistis karu aeg-ajalt oma pea auto aknast välja Foto: YouTube kuvatõmmis

Venemaal tekitas meedias elevust sõiduauto Volga, mis sõitis Rostovist Jekaterinburgi ning mille aknast pistis aeg-ajalt oma pea välja karu.

Auto tagaistmel sõitnud karu filmis üks sõidukijuhtidest ning postitas sellest video sotsiaalmeediasse.

Nagu selgus, siis Venemaal on sõiduautos karu vedamine lubatud samade reeglite järgi nagu ka kasside ja koerte või teiste loomade vedu.

«Reisijateks loetakse meie seadusandluse järgi isikut, see tähendab inimesi. Kuigi see võib tunduda kummaline, siis liiklusseaduse järgi võrdsustatakse karu kaubaga. Ja kõik kaubad peavad olema kinnitatud. Juht peab tagama selle liikumatuse. Muidu võib järsul pidurdamisel karu kukkuda ette ja vigastada autojuhti. Seetõttu peab lemmikloom olema kinni pandud turvavööga,» kommenteeris Sverdlovski oblasti liikluspolitsei esindaja ajalehele Komsomolskaja Pravda.

Sõiduautos veetud ebatavalise «kauba» omanike või vedaja leidmiseks käivitas meedia otsingu. Sealhulgas küsitleti ka kommentaare ekspertidelt.

Loomade dresseerija Julia Filatova arvas, et tegemist pidi olema kindlasti noore ja seega inimestele ohutu karuga, kuna normaalmõõtmetes karu ei mahuks sõiduauto tagaistmele.

15 aastat loomi dresseerinud Jevgeni Lebedev aga arvas, et kui karu tahab, võib ta autost välja murda. «Mis on tema jaoks lüüa sisse auto aken või uks?» küsis Lebedev.

Siiski ei ründa dresseerija hinnangul inimestega harjunud karu muidu, kui tal just midagi ei valuta. Kui aga teda hakatakse provotseerima, võib karu rünnata.

Kohalikul ajakirjandusel õnnestus välja selgitada, et karu, kelle hüüdnimi on Toptõška, veeti sõiduautoga eraloomaaeda.

Esialgu oli plaan vedada karu kaubikus, kuid kuna see läks katki, tekkis idee panna ta sõiduautosse, vahendab telekanal NTV.

Selgus ka, et karu vedava auto pidasid liiklusinspektorid kinni mitmel korral, kuid nad otsustasid suuremeelselt juhti mitte trahvida.

Eraloomaaia omanik Oksana Poljakova kommenteeris portaalis RG.ru, et Toptõška on pooleteistaastane ja täiesti taltsas loom.

Teekond sõiduautos oli kestnud neli päeva ning karu talus seda Poljakova sõnul hästi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles