Keskerakond tahab luua kriisikomisjoni

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutatud põllud.
Üleujutatud põllud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon algatas täna otsuse eelnõu, mille eesmärgiks on teha valitsusele ettepanek moodustada kriisikomisjon leidmaks lahendusi ja võimalusi ilmastiku tagajärjel tekkinud olukorra leevendamiseks põllumajanduses.

«Põllumajandussektoris on viimastel aastatel märkimisväärselt investeerinud jõudmaks järgi Euroopa Liidu vastavale sektorile,» ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Arvo Sarapuu, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Seetõttu võib väga paljudel tekkida raskusi liisingu- ja laenumaksetega, mis on võetud omaosaluse finantseerimiseks lisaks Euroopa Liidu poolt makstavatele vahenditele. Tuleks luua riigi-, põllumeeste ja kindlustusseltside osalusel põllumajanduse kindlustusfond,» lisas ta.

Eelnõu kohaselt kuuluksid komisjoni koosseisu riigikogu fraktsioonide, valitsuse, Eesti Talupidajate Keskliidu ja Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja esindajad.

«Käesoleva aasta viimase pooleteise kuu ilmastikuolud on pannud Eesti põllumajandussektori raskesse olukorda,» ütles Sarapuu, lisades, et pidevate vihmasadude tõttu on tänaseks koristatud kõigest kolmandik saagist ja ka sellegi kvaliteet on enam-jaolt madal.

Sarapuu sõnul seab antud olukord omakorda ohtu elu võimalikkuse maal, kuna põllumajandus on peamine, millega maal elatist teenitakse. Selle sektori halba seisu jätmine võib kaasa tuua pöördumatuid tagajärgi maapiirkondade tööhõives.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles