IRL: Savisaar hämab volikogule enda laenu kohta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastas linnavolikogu liikme Siim Kabritsa (IRL) arupärimisele kahe miljoni krooni suuruse laenu kohta, et lähtus majandusteadlase Milton Friedmani õpetusest.

Kabritsa sõnul näitavad Savisaare ebamäärased vastused, et laenu tagamaad on kahtlased. «Kui kõik oleks korrektne, ei peaks linnapea küsimustele vastates rääkima Friedmani teooriast, vaid vastaks konkreetselt hämamata esitatud küsimusele,» leidis Kabrits.

«Oht on, et Savisaare isiklikud ambitsioonid ja huvid võivad hakata mõjutama Tallinna linna juhtimist, mistõttu läbipaistvuse huvides tuleks linnapea kahtlaste rahatehingute tagamaad võimalikult kiiresti välja selgitada,» lausus Kabrits.

Kabrits uuris, miks võttis väidetavalt suure tulubaasiga Savisaar nii suure laenukoorma. Savisaar vastas, et majandusteadlane Milton Friedman peab seda kõige õigemaks viisiks, kuidas rahadega ümber käia. «Tavaliselt ma ei võta temast eeskuju, aga seekord otsustasin proovida,» vastas Savisaar.

Savisaar ei tunnista, et tema ise, Tallinna linn või Keskerakond oleksid rahalistes raskustes. «Keskerakond investeerib ja soetab kinnisvara, samal ajal kui üks teine erakond on sunnitud seda raskel ajal poole hinnaga maha müüma. Minu isiklikud rahaasjad on väga selged, mida on kinnitanud ka Eesti õiguskaitseorganid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles