Õpetajate liit: koole peab saama kõrvutada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehte Jõemaa
Lehte Jõemaa Foto: Postimees

Õpetajate liidu esinaise Lehte Jõemaa sõnul on koolide pingeritta seadmine küll halb, kuid ilma selleta oleks veel kehvem.

«Riigieksam ikkagi mõõdab midagi, seda jälgivad nii koolid kui õpetajad,» rääkis Jõemaa Postimees.ee’le.

Tema sõnul analüüsivad koolid eksamite tulemusi ning teavad selle põhjal järgmine kord paremini käituda.

Jõemaa hinnangul võiks koolide tulemused avalikustada haridusministeerium, tehes seda asjatundlikumalt kui ajakirjandus.

Õpetajate liidu esinaine laitis Eesti Õpilasesinduste Liidu ettepanekut, mille kohaselt avalikustataks riigieksamite keskmised tulemused vaid koolidele endile ning kaoks võimalus gümnaasiume eksamite põhjal kõrvutada.

«Pigem valiksin praeguse olukorra, sest koolid ja õpetajad ikkagi tahavad tulemusi võrrelda. See on konkreetne mõõdupuu, mille taga on teadmised.»

Tema sõnul on positiivne, kui koolis heade tulemuste nimel pingutatakse. «Õppimine on pingutamine ja see kuulub asja juurde.»

Eesti Õpilasesinduste Liit nõuab oma valimisplatvormis, et koolide riigieksamitulemusi enam riiklikesse registritesse ei sisestataks, et kaoks võimalus õppeasutusi eksamitulemuste põhjal rivistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles