Ain Seppik: piir tuli Savisaarega ette, kui ta käis Moskvast raha küsimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Marianne Loorents

«Piir [koostööle Edgar Savisaarega] läks siis, kui ma 2010. aasta lõpus teada sain, et ta käis Moskvast erakonnale raha küsimas poliitiliseks tegevuseks,» rääkis endine keskerakondlane ja Savisaare hea tuttav Ain Seppik intervjuus Anu Välbale ETV saates «Hommik Anuga».

«Jätame selle kirikuraha udu nüüd ära. Jumal seda raha kindlasti ei andnud - see oli Vene Raudtee tolleaegne juht Vladimir Jakunin, kellega see kokkulepe oli sõlmitud,» rääkis Seppik.

Ta kinnitas, et rääkis sellest ka Savisaarega väga selgelt, kuid ilmselt ei arvanud Savisaar enam, et Ain Seppik on tema sõber, ja sealt algasidki Seppiku meelest tema kahtlustused.

Seppiku arvates on Savisaares siiski alles nii isamaalisust kui ka Tallinna patriotismi ja ka kõike muud.

Ain Seppik otsustas 2012. aasta märtsis Keskerakonnast lahkuda. «Küsimus on ikkagi erakonna juhis ja isikukultuses, mis on hakanud üha enam juurduma. Erakonnas lihtsalt ei tehta enam poliitikat, vaid tuleb lakkamatult kiita ja kummardada juhti. Mulle see lihtsalt ei sobi,» selgitas Seppik Postimehele toona.

Anu Välba pikemat vestlust Ain Seppikuga saab kaeda Eesti Rahvusringhäälingu uudisteportaali veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles