Vabaerakond leidis poliitilise suuna

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Martin Ilustrumm

Laupäeval kiitis Vabaerakonna esinduskogu heaks poliitilise manifesti «Vaba on olla parem», mis määratleb Vabaerakonna poliitilise suuna. Manifesti kohaselt on Vabaerakond XXI sajandi rahvameelne eduerakond.

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul võib manifestist välja lugeda nii osutuse Jaan Tõnissoni poliitilisele pärandile kui ka selle, et traditsioonilisel ideoloogiaskaalal võiks Vabaerakonda käsitleda paremtsentristliku jõuna. «Siiski tahame me neid vanu skaalasid värskendada, rõhutades tugevalt omaalgatuslikkust ning poliitika rohujuuretasandi olulisust,» ütles Herkel.

 «Me näeme Eestit edasipürgiva, vaba ja hooliva Euroopa riigina. Oleme veendunud, et otsuste mõõdupuuks peab võtma Eesti inimeste heaolu. Meie jaoks on olulised sotsiaalne vastutustundilikkus, võrdsed õigused ja võimalused, kuid samal ajal ka kogukondade otsustusõigus, ettevõtlikkuse soodustamine ja ühiskonna ülereguleerimise lõpetamine,» sõnas esimees.

Erakond deklareerib manifestis, et Eesti on avatud rahvusriik, mis on Euroopa ja vaba maailma lahutamatu osa. «Soovime anda oma panuse selleks, et Eestil oleks väärikas koht teiste riikide seas ning et püsiksid meie põhiseaduslikud väärtused - demokraatia, õigusriik, vabadus, eesti kultuur ja keel,» lisas Vabaerakonna esimees Andres Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles