Politsei kaardistab võimalikke MMSi tarvitamise riskiperesid

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMSi näidised.
MMSi näidised. Foto: mmsperusalud.com

Politsei kavatseb koos lastekaitsetöötajatega vestelda nende peredega, kes on pleegitavatest ja happelistest ainetest koosnevat MMSi oma lastele andnud, ühtlasi kaardistatakse praegu ka võimalikke MMSi tarvitamise riskiperesid, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Politseile pole teateid otsestest MMSi ohvritest tulnud ja seetõttu üritatakse praeguse väärteomenetlusega pigem teada saada, kas tavainimene võib taolist lahust müüa või on selleks vaja luba ja Tarbijakaitseameti kinnitusel saavad nemad sekkuda vaid siis, kui MMSi müüakse või reklaamitakse nagu ravimit.

Tavaliselt toimub MMSi müümine või vahendamine aga salaja ja sellele tegevusele jälile jõudmine on keeruline, samuti on inimestel võimalik seda lahust ise kodus kokku segada, sest tooraine on vabalt kättesaadav.

Politsei kinnitusel kaardistatakse praegu ka võimalikke MMSi tarvitamise riskiperesid, politsei soovib koos kohalike omavalitsuste lastekaitsespetsialistidega neis peredes läbi viia vestlusi.

Põhja prefekti arvates pole välistatud, et uurimise käigus võib tulla ka mõni uus süüteomenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles