Turvakontroll Soome lennujaamades karmistub

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisija.
Lennureisija. Foto: SCANPIX

Helsinki Vantaa ja Oulu lennujaamad võtsid alates septembrist kasutusele karmima turvameetmete süsteemi, mis on juba kasutusel Eestiski.

Reisijaid hakatakse kontrollima lõhkeaineid tuvastava detektoriga, mille puhul ei pea turvatöötaja reisijat läbi kompama - piisab vaid sellest, kui reisija seadmega üle käia, vahendab Yle. Samamoodi kontrollitakse ka pagasit.

Detektori tootja sõnul on seadeldis võimeline tuvastama igat liiki lõhkeaineid ning ka materjale, mida on nende ehitamisel kasutatud.

Lennujaamade haldusfirma Finavia riskijuhtimise direktori Juha-Pekka Pystyneni sõnul ei ole uus seadeldis veel avastanud ühtki pommiga reisijat. Pystyneni kinnitusel on lõhkeainetuvastaja väga usaldusväärne ning selle kasutamisel pole rikkeid täheldatud, ka valehäired selle seadme töös on väga haruldased.

Seade võetakse Soomes laiemalt kasutusse 2017.aastal. Praegu on see kasutusel paljudes suuremates lennujaamades üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles