Sügis käes: kuus asja, mis külmal ajal elutoa mõnusaks muudavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisesse elutuppa sobivad sügavad toonid ja kaminatuli.
Sügisesse elutuppa sobivad sügavad toonid ja kaminatuli. Foto: SCANPIX

Sügis on käes ja toas olemine tundub järjest parem mõte –  sisekujundaja Julia Kendall annab ajakirjas HouseBeautiful nõu, kuidas oma elutuba mõnusaks muuta.

1. Soojus

Väga oluline on, et kodu oleks talveks kenasti soojustatud ning toasoe kaduma ei läheks - vaata üle aknapraod jm kohad, mis energiakadu tuua võivad. Radiaatoritel võiks olla termostaat, et saaksid soojust vastavalt vajadusele reguleerida.

2. Sügavad värvid

Sinepi- ja safranikollane, terrakotapruun, sügav sinine, sinakashall ja halli muud erinevad varjundid on selle sügise vaieldamatud lemmikud. Miks mitte kasutada neid ka mööblil, nii tood tuppa sügavaid sügisvärve kergema vaevaga.

3. Sobilik valgustus

Et  napsata talvist vähest päevavalgust, võiks elutuba olla hästi valgustatud. Lisaks tasub sinna sättida dimmerdatavat lisavalgust, põranda ja laualampe mõnustateks sügisõhtusteks istumisteks. Mõnusat olemist võimendab veelgi puuküttega kamin või ahi.

4. Pehmed tekid ja vaibad

Mis võiks olla kutsuvam, kui diivanil või tugitoolis lebav suur ja pehme pleed?  Too elutuppa külmal ajal pehmeid vaipu, pleede ja tekke.

5. Kohanda tuba aastaajale

Võid heledamad ja kergemad suvekardinad vahetada  talviste külgkardinate, tumedamat ja sügavamat sügistooni külgkardinate vastu.

6. Lisa sära

Küünlad ja kõikvõimalikud küünlajalad on külmaks ajaks justkui loodud. Sära, eriti vaskne helk on tänavune suur lemmik, ja sügisõhtusse sobivad vasekarva küünlajalad või lambikuplid nagu valatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles