Pildid: PEGIDA nõudis Merkeli tagasiastumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal alguse saanud islamiseerumise vastane liikumine PEGIDA  (Patriootlikult meelestatud eurooplased lääne islamiseerumise vastu) korraldas eile Dresdenis meeleavalduse, milles nõudis kantsler Angela Merkeli tagasiastumist.

Saksa PEGIDA juht Tatjana Festerling pidas kõne, milles tituleeris Merkeli «kõige ohtlikumaks naiseks Euroopas», edastab AFP.

Festerlingi arvates on Merkeli migratsioonipoliitika vastutustundetu ning sakslasi ja Saksamaa piire mitte kaitsev. Selle tõttu peaks Saksa kantsler tõsiselt kaaluma riigijuhi kohast loobumist.

PEGIDA korraldas esimesed islamiseerumisvastased väljastumised juba üks aasta tagasi ja neil osales umbes 25 000 inimest.

Lisaks islamiseerumisvastastele on Saksamaal pead tõstnud ka neonatside vastased, kuid ka need, kes pooldavad Saksamaale uute migrantide saabumist Lähis-Idast ja Aafrikast.

Saksamaa võimude teatel on nad aastas valmis vastu võtma umbes 500 000 Süüria sõjapõgenikku, kuid Kosovost, Albaaniast ja teistest riikidest pärit põgenikke on juba Saksamaalt välja saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles