Katrin Saks lebab raske haigusega Portugalis haiglavoodis

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne reisi oli Saks enda sõnul terve kui purikas. Pilt on tehtud tänavu septembri alguses Tallinna volikogus.
Enne reisi oli Saks enda sõnul terve kui purikas. Pilt on tehtud tänavu septembri alguses Tallinna volikogus. Foto: SCANPIX

Käed-jalad pea liikumatud, rääkimine vaevaline – sotsiaaldemokraadist ekseurosaadikut Katrin Saksa tabas Tätte ja Matvere seltsis seilates üliharuldane närvirakke ohustav haigus, kuid kõige kiuste loodab Saks peagi Portugalist Eestisse ravile saada ja poolelijäänud merereisi pärast tervenemist veel jätkata.

Esialgu kahtlustati keset merd haigestunud Saksal viirushaigust, ent tõbi muutus nii hulluks, et Saks toimetati Portugali Porto haiglasse, kus tohtrid diagnoosisid tal seljaajust võetud proovide abil üliharuldase haiguse, mis paneb inimese enda närvirakud tema immuunsüsteemi kahjustama, kirjutab Õhtuleht.

Tõbi, mille nimi olevat nii keeruline, et see polevat Saksale meeldegi jäänud, halvab inimese käed ja jalad ning takistab ka rääkimist.

Juba teist nädalat Portugalis haiglavoodisse aheldatud poliitiku enesetunne on vilets ja paranemismärke esialgu polevat ning Saks ei varjagi, et sõltub praegu täielikult arstide ja õdede abist.

Kui kaua enda sõnul enne reisi terve kui purikas olnud Saks Portugalis ravil peab olema, sõltub sellest, millal tema seisund võimaldab lennukiga lennata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles