Midagi metal'i fännidele! Slipknot annab ainsa Baltikumi kontserdi Vilniuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika nu-metali bänd Slipknot
Ameerika nu-metali bänd Slipknot Foto: promo

23. jaanuaril esineb Vilniuses, Siemens Arenal Ameerika nu-metal'i bänd Slipknot. Bändi ainsa Baltikumi kontserdi piletid on Piletilevis müügil alates 16. oktoobrist. FBI kontsertklubi liikmed saavad pileteid osta juba alates 15. oktoobrist.

Slipknot on tuntud oma tähelepanuväärse väljanägemise, agressiivse muusikastiili ning energiliste ja kaootiliste live-esinemiste poolest. 1996. aastal salvestatud materjal anti välja plaadil nimega «Mate. Feed. Kill. Repeat». See tekitas bändi vastu huvi nii publiku kui ka plaadifirmade hulgas. Aasta hiljem sõlmiti leping Roadrunner Recordsiga ning omanimeline esimene ametlik plaat ilmus aastal 1999. Slipknoti singleid mängiti raadiotes, aga suurema tuntuse saavutas bänd siiski erinevates riikides tuuritades ning kontserte andes. Bänd sai tõelise hoo sisse kui legendaarne Black Sabbathi ninamees Ozzy Osbourne kutsus nad esinema Ozzfestile.

Teine album «Iowa» nimetati Slipknoti koduosariigi järgi ning see jõudis Briti muusikaedetabelite tippu. Singlid «Left Behind» ja «My Plague» nomineeriti Grammy auhinnale ja lugusid albumilt võib kuulda ka filmi «Resident Evil» soundtrack'il. Kokku on Slipknot pälvinud kaheksa Grammy nominatsiooni ning selle maineka auhinna ka võitnud - 2006. aastal pälvis singel «Before I Forget» parima metal-esituse tiitli. Kokku on Slipknot välja andnud viis stuudioalbumit, neist värskeim – «.5: The Gray Chapter» – ilmus eelmise aasta oktoobris.

Slipknoti liikmed on laval esinedes ning intervjuusid andes alati maskeeritud. Shawn Crahan, üks bändi alustajaliikmetest, on öelnud, et maskid pandi esialgu ette lihtsalt niisama: «Tahtsime natuke anonüümsed olla, aga inimestele see meeldis ja nii esinemegi siiamaani maskides.» Tänaseks päevaks kaks dekaadi tegutsenud bänd on üks populaarsemaid metal-bände kogu maailmas.

Slipknot esineb Leedu pealinnas Vilniuses 23. jaanuaril, Siemens Arenal. Piletid tulevad Piletilevi müügipunktidesse ja veebipoodi müügile 16. oktoobril, FBI kontsertklubi liikmed saavad pääsmeid osta juba alates 15. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles