Eesti parimad kitarristid kohtuvad Viljandis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali kunstiline juht, hinnatud kitarrist Ain Agan usub, et festival pakub elamusi, mis kõnetavad paljusid kuulajaid.
Festivali kunstiline juht, hinnatud kitarrist Ain Agan usub, et festival pakub elamusi, mis kõnetavad paljusid kuulajaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul avas maailmamuusika uus projekt «Intipunku» ja rohkete auhindadega pärjatud Erik Söderlind Rootsist kaheksanda Viljandi kitarrifestivali. Laupäevani toimuval festivalil kuuleb väga häid artiste Inglismaalt, Rootsist, USAst, Hollandist ja Eestist.

USAst tuleb festivalile kohale näiteks mees, kes on muutnud kitarrimuusika maailma nii soolomängijana kui ansambli Oregon liidrina – Ralph Towner. Reedel esinev Towner on tegev olnud enam kui kolmkümmend aastat ning on paljude kitarristide iidol. Neljapäeval rõõmustab muusikasõpru vanameister Adrian Legg (Inglismaa), keda tuntakse ja hinnatakse ainulaadse oskuse poolest ühendada akustiline ja elektrikitarr ning sulandada kokku eri muusikastiilid ja inspiratsioon temale omapäraseks kõlaks.

«Need, kes teavad, mida nad kuulama lähevad, saavad loodetavasti oma ootuspärase ja rohkemgi, ning need, kes lähevad kontserdile nn valge lehena, jäävad peale kontserdielamust vast mõtlema, et mis temaga just juhtus. Ja seda positiivses mõttes,» usub festivali kunstiline juht Ain Agan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles