Saadikud soovivad luua võrdõiguslikkuse probleemkomisjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: Viktor Burkivski

Riigikogu juhatus otsustas võtta menetlusse eelnõu moodustada probleemkomisjon soolise võrdõiguslikkuse probleemide läbitöötamiseks.

53 saadiku allkirja kandva otsuse eelnõu andis teisipäeval riigikogule üle Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liige Marianne Mikko.

Mikko teatas BNSile, et palgalõhe on olnud juba aastaid arutluste keskmes nii riigikogu kui ka valitsuse tasandil, kuid selles küsimuses puudub edasiviiv areng.

«Riigikogu töö- ja kodukorraseadus näeb ette ühiskonnas esineva probleemi lahendamiseks parlamentaarset võimalust, milleks on probleemkomisjoni moodustamine,» sõnas Mikko.

Mikko avaldas lootust, et algatajate sekka kuuluvad parlamendi kõigi kuue fraktsiooni esindajad on piisav jõud, et nende tahe ka teoks saab.

Loodaval komisjonil tuleb aidata leida lahendusi, mis tagavad naiste ja meeste võrdväärse majandusliku iseseisvuse, võrdse tasu sama ja võrdväärse töö eest, võrdõiguslikkuse otsustamistasandil ning väärikuse ja isikupuutumatuse ning soolise vägivalla lõpetamise.

Et komisjoni töö annaks parima võimaliku tulemuse, on äärmiselt vajalik, et seadusandja ja täitevvõim teeksid tihedat koostööd, kinnitas Mikko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles