Puuetega inimestel on seoses töövõimereformiga jätkuvalt palju küsimusi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövõimereform.
Töövõimereform. Foto: Tairo Lutter

Töövõimereformi muudatusseaduste vastuvõtmisega on kiire, sest vastasel korral algab kogu reform uuest aastast, ent töövõime hindamise kriteeriumid on alles läbitöötamisel, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Esmalt teeb murelikuks siiani muutmata motivatsioonipakett tööandjatele ja spetsialistide põud.

Puuetega inimeste koja tegevjuht Anneli Habichti sõnul ei jätku tugiisikuid juba praegu ja samuti pole kindel, kas leitakse piisaval hulgal töövõimet hindavaid arste, kellel on vastav pädevus.

Sotsiaakaitseminister Margus Tsahkna ütles, et reform käivitub kahes osas - esmalt teenused ja alates 1. juulist töövõime hindamine uutele süsteemi tulijatele ja seega vajadusel on aega vajalike spetsialistide juurdeleidmiseks.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel kinnitas, et töötukassa on valmis alates 1. jaanuarist pakkuma spetsiaalset teenustepaketti töövõtjatele ja tööandjatele ja viimased saavad nõu ka siis, kui puuetege inimeste töölevõtmisel peaks probleeme tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles