Venemaa peab Hollandi lennukatastroofi raportit poliitiliseks ja ühepoolseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines Boeing 777-200 jäänused pressiesitlusel
Malaysia Airlines Boeing 777-200 jäänused pressiesitlusel Foto: SCANPIX

Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov teatas, et Venemaa ootas Malaysia Airlinesi lend 17 katastroofi puhul objektiivset ja erapoolset uurimist, milles kõikide osapoolte nägemust oleks arvesse võetud.

Rjabkov lisas, et Hollandi julgeolekuametnike tehtud uuring osutus poliitiliseks ja ühepoolseks, edastab Yle.

Venemaa asevälisministri sõnul tahtis Venemaa uurijatele edastada nende valduses oleva informatsiooni, kuid uurijad ei olnud sellest huvitatud.

Rjabkov tõi esile kontserni Almaz-Antei, mis on Venemaa üks suuremaid relvatootjaid, käes olevaid andmeid Ida-Ukrainas 17. juulil 2014 aset leidnud traagilise sündmuse kohta.

Almaz-Antei valmistab BUK maa-õhk rakette, mida raporti kohaselt kasutati Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 hävitamiseks.

Juba esmaspäeval teatas Venemaa presidendi Vladmir Putini pressisekretär Dmitri Peskov, et Venemaale teadmata põhjustel ei ole lend 17 huku uurijad kõiki olemasolevaid andmeid arvesse võtnud.

Peskovi sõnul uurivad Vene võimud ja lennundusspetsialistid valminud raportit, et anda sellele omapoolne hinnang.

Täna annab Venemaa lennundusameti Rosaviatsia sellel teemal Moskvas pressikonverentsi.

Wikipedia: Malaysia Airlinesi lend 17 startis Hollandi Amsterdami Schiphol lennujaamast 17. juulil 2014 ja pidi lendama Malaisiasse Kuala Lumpuri.

10 058 meetri kõrgusel lennanud lennukiga kadus side kell 16.15 kohaliku aja järgi, kui lennuk oli Ukraina õhuruumis umbes 80 km kaugusel Donetskist ja 50 km kaugusel Venemaa ja Ukraina piirist.

Uurimine näitas, et maa-õhk raketi tabamuse saanud lennuk purunes õhus. Alla tulistatud lennuki vraki põhilised osad kukkusid alla Grabove küla edelaosas, mis jääb 8,5 kilomeetri kaugusele lennuki viimasest teadaolevast asupaigast õhus. Hukkus 298 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles