Tallinn tõstab teise lisaeelarvega lasteaiaõpetajate palku

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Linnavalitsus saatis volikogu menetlusse Tallinna tänavuse teise lisaeelarve elnõu, mis näeb muuhulgas ette 12,5 protsendilise palgatõusu lasteaiaõpetajatele.

«Sissetulekute-väljaminekute maht suureneb veidi rohkem kui nelja miljoni võrra. Peamiseks katteallikaks on hästi laekunud üksikisiku tulumaks, rohkem kui 2,2 miljonit eurot. Oodatust paremini on läinud ka linnavara müük,» rääkis linnapea ülesandeid täitev abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil. «Meil on suurenenud linnaelanike arv, on suurenenud maksumaksjate arv. Aga on suurenenud ka inimeste sissetulekud,» lisas ta.

«Kulude poole pealt kõige märkimisväärsem ongi lasteaiatöötajate palgakasv. Aga nägime ette ka 74 000 eurot Heleni kooli õppetegevuse toetamiseks. Sotsiaal- ja tervishoiuamet sai täiendavaid vahendeid transporditeenuse osutamiseks ja puuetega inimeste hooldajatoetuseks,» rääkis Aas.

Haridusvaldkonda kureeriv abilinnapea Mihhail Kõlvart meenutas, et tänavu suvel pöördus lasteaednike liit riigikogu poole ettepanekuga ühtlustada lasteaiaõpetajate palgad kooliõpetajate palkadega. «Ehk riik peaks eraldama raha nii kooli- kui lasteaiaõpetajate palkadeks ja neil peaks olema ühtne palgamäär. Me veel ei tea, kuidas riigikogu sellele ettepanekule reageerib, aga linn tõepoolest ühtlustab lasteaia ja kooliõpetajate palgad ja leiab selleks raha linnakassast,» lubas Kõlvart.

Ta lisas, et Tallinn on viimasel kolmel aastal lasteaiaõpetajate palku tõstnud. Ka seekord on palgatõus tema sõnul märkimisväärne, kuna nii lasteaiaõpetajate kui õpetaja abide palgad kasvavad 12,5 protsenti. «See tähendab, et lasteaiaõpetajate palk on alates novembrist 900 eurot,» kinnitas Kõlvart.

«Me tõstame sel aastal ka huvikoolide õpetajate palku. Detsembrist saavad palgatõusu ka need õpetajad, kelle palk on seotud linnaeelarvega. Need on eelkõige tugispetsialistid, psühholoogid, logopeedid ja sotsiaaltöötajad, kes töötavad meie koolides,» lausus abilinnapea.

Novembrist tõusevad aga noorsootöötajate palgad, nende palga alammäär tõuseb Kõlvarti sõnul 15 protsenti.

Tallinna tänavuse eelarve täpsustatud mahuks pärast teise lisaeelarve vastuvõtmist kujuneb 567 768 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles