Eestis müüdi saastumiskahtlusega pomeleid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimist ostetud pomel, mis on sama tootekoodiga kui Soomes müügilt korjatud partii.
Rimist ostetud pomel, mis on sama tootekoodiga kui Soomes müügilt korjatud partii. Foto: Lugeja foto

Soome meedia teatel sisaldavad osa Hiinast pärit pomeleid Euroopa Liidus keelatud taimekaitsevahendite jääke, Eestis müüs samast partiist pärit puuvilju Rimi.

Soomes müüdi Hiinast pärit pakendatud pomeleid, mis sisaldavad Euroopa Liidus keelustatud taimekaitsejääke ajavahemikus 20.9.–12.10, teatas portaal makuja.fi. Pomelite partii tootekoodiga EAN 6928053066665 kõrvaldati müügilt.

Pärast selle uudise avaldamist sai Postimehe tarbijatoimetus mitu teadet selle kohta, et sama tootekoodiga pomelid on müügil ka Rimis. Üks ostja viis ostetud puuvilja poodi tagasi ning sai raha tagasi.

«Peame tõesti möönma, et sama EAN koodiga pomel on ka Rimi valikus,» ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Ta lisas, et on olemas veel tõenäosus, et Eestisse jõudnud partii ei pruugi olla pärit samast kasvatusest. «Selle kohta ootame hetkel ka teadet hankijalt. Samuti oleme neilt juba palunud ka meile saadetud pomeli partii laboratoorsete analüüside vastuseid» ütles pressiesindaja. Kuni poekett pole kindel,  et kaup vastab nõutud kvaliteedile, on otsustanud pomelid müügilt eemaldada ning kõikidele soovijatele antakse raha kauba eest tagasi.

Prisma, ETK, Maxima ja Selver kinnitasid, et nende  poodides  selle partii pomeleid ei müüdud.

Veterinaar- ja toiduametist öeldi, et rahvusvahelises kiirhoiatussüsteemis  RASFF on Soome kirje selle kohta, et ühest pomelipartiist leiti isokarbofossi jääke. Lubatud  maksimumtase on 0,01 milligrammi kilogrammi kohta, kuid Soomes müügilt kõrvaldatud partiis oli see 0,053 milligrammi kilogrammi kohta. Ameti kinnitusel pole neile saabunud info, et saastunud pomelid oleks jõudnud Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles