Valitsus kaalub kodakondsuse andmist 28 inimesele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass. Illustratiivne foto.
Eesti pass. Illustratiivne foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus otsustab oma neljapäevasel istungil kodakondsuse andmise 28 inimesele, teatas valitsuse pressiteenistus.

Siseminister Hanno Pevkur teeb ettepaneku anda Eesti kodakondsus 21 Venemaa, kahele Ukraina, kahele Korea ning ühele Kasahstani ja ühele Türgi kodakondsusega inimesele. Eesti kodakondsus antakse neile tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Lisaks otsustab valitsus siseministri ettepanekul kodakondsuse andmise isikule, keda on kahel korral karistatud tahtlike kuritegude eest ning aastatel 2002-2012 on ta toime pannud 13 väärtegu. Isiku karistatus on kustunud.

Kodakondsuse seaduse kohaselt võidakse Eesti kodakondsus erandina anda või taastada isikule, keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest ja kelle karistatus on kustunud, võttes arvesse kuriteo toimepanemise asjaolusid ning süüdlase isikut.

Siseminister teeb ettepaneku anda isikule kodakondsus, kuna ta viimase kuriteo toimepanemisest on möödunud 21 aastat ning viimase väärteo toimepanemisest kolm aastat.

Samas teeb siseminister ettepaneku keelduda kodakondsuse andmisest isikule, keda on kolmel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning kes aastatel 2005-2013 on toime pannud viis väärtegu.

Kodakondsuse seaduse kohaselt ei anta Eesti kodakondsust isikule, kes ei järgi Eesti põhiseaduslikku korda või ei täida Eesti seadusi ning samuti isikule, kes on toime pannud kuriteo, mille eest talle on mõistetud vabadusekaotus kestusega üle ühe aasta ja kelle karistatus ei ole kustunud või keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest.

Siseminister teeb ettepaneku keelduda isikule kodakondsuse andmisest, kuna teda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest ja tema karistatus ei ole kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles