Nõmme kultuurikeskus tähistab juubelit sketšietendusega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme kultuurikeskuse direktor Kadri Järvelaid.
Nõmme kultuurikeskuse direktor Kadri Järvelaid. Foto: Jukko Nooni

Nõmme kultuurikeskus tähistab eeloleval laupäeval, 17. oktoobril 70. sünnipäeva spetsiaalselt selleks puhuks valminud sketšipõimikuga «Paras tükk pikantset».

«Sketšipõimik «Paras tükk pikantset» valmis kultuurikeskuse sünnipäevaks ning seda mängitakse vaid üks kord. Jaanus Vaiksoo loodud tekstidega lavastuses kehastuvad erinevatesse rollidesse näitlejad Elina Reinold ja Tõnn Lamp. Samuti meenutab oma tegemisi Vladislav Koržets, kes 1960. aastate lõpus lühikest aega meie majas ametis oli. Muusikalise poole eest kannab hoolt Horre Zeigeri bigbänd ning külalistena teevad kaasa Urmas Lattikas ja Airi Allvee, seadete autoriks on Tõnis Kõrvits,» ütles Nõmme kultuurikeskuse direktor Kadri Järvelaid.

1945. aasta 15. oktoobril asutatud Nõmme kultuurikeskus on nõmmelastele pakkunud vaba aja veetmise võimalusi järjepanu juba 70 aastat. «Kultuurikeskuse igapäevatöö on põnev, tihe ja üllatusi täis ning avalike ürituste hulga poolest ei jääda mõnele suuremale kesklinna asutusele sugugi alla. Huviringide graafik on tihe, meil on üle 40 ringi, mida iga nädal külastab ligi tuhat inimest,» rääkis Järvelaid.

Juubelihooajal on Nõmme kultuurikeskuses tulekul muudki põnevat. Novembri alguses esitavad eesti muusikalisi pärleid 1960ndatest Lauri Saatpalu, Raivo Tafenau ja Peeter Rebane. Eesti klassika kavaga annab kontserdi Tallinna Kammerorkester Risto Joosti juhatusel, samuti toimub muusikaringkondades populaarne disko, kus plaate keerutab helilooja Tõnu Kõrvits. «Praegu käivad läbirääkimised, et järgmisel aastal ka Tallinn Music Weeki ja kirjandusfestivali Head Read üritused Nõmmele jõuaksid,» lisas direktor.

Piletid juubelietendusele on müügil Nõmme kultuurikeskuse valvelauas (Turu plats 2). Etendus algab laupäeval kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles