Andres Metsoja: Riigieelarve Pärnumaa plaanide elluviimiseks

Andres Metsoja
, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Järgmise aasta tegevusplaani ehk riigieelarve on valitsus riigikogule üle andnud ja hoogustuvad arutelud eraldiste suuruse üle.

Pärnu maakonna vaatenurgast haakub kõnealuse teemaga palju vastuseisu tekitanud majutusettevõtete käibemaksu tõus. Kahtlemata annavad Pärnumaa vastava valdkonna ettevõtted riigieelarvesse olulise panuse ja seda 2017. aastast. Sealjuures on lausa hädavajalik rehkendada, kuidas saaksime oma võtmesektoris olla senisest veel tegusamad ja kasvatada tulunumbreid nii omaniku, töötaja kui riigi pangakontol. Valitsuskoalitsioon on ettevõtluspoliitika sõnastanud peaasjalikult taristu- ja tugistruktuuride arendamise keskselt. Arvan, et selline lähenemine on kestlik juhul, kui seda toetavad reaalsed numbrid riigieelarve kuluridadel.

Keskne küsimus on: kuidas panna lisamaksupanused turismisektorist kasvatama nii Pärnumaa ettevõtjate kui ülejäänud elanike tulusid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles