Ole terve: “Tühised asjad”?

Liivi Sidron
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi Sidron.
Liivi Sidron. Foto: Erakogu

Kas teate, et käimas on Eesti Vähiliidu traditsiooniline vähinädal ja seekord on tähelepanu keskpunktis pea- ja kaelapiirkonna pahaloomulised kasvajad? Nagu näiteks huule, neelu ja kõri kallale tikkuvad sõralised, keda sageli meelitab kohale alkohol, tubakas või papilloomiviirus.

Mina tean, sest mulle jäid kohe vastavad artiklid silma ning tunnen juba neelamise ajal kurgus tükki, mida tuleks hakata lähemalt uurima. Neeluvähi asemel diagnoositaks mul ilmselt hüpohondria ehk polkovniku lese sündroom, aga nagu vanasõna ütleb: parem karta kui kahetseda.

Minu abikaasa paraku ei teadnud vähinädalast midagi, kuigi jälgib aktiivselt uudistekanaleid. Olen üsna kindel, et ka minu isa saab alles siit teada, et selline asi nagu traditsiooniline vähinädal üldse olemas on. Kui jutt käib tervisekäitumisest, siis need kaks meest esindavad seda gruppi, kes jõuavad arsti juurde pigem hiljem kui varem, ja siis ka suuresti naispere survel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles