Ministeerium pole nii rabavaid lugusid varem kuulnud

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Haridusministeeriumi teatel pole nende poole nii rabavate õpetajate väärkäitumise juhtumitega varem pöördutud kui need, mida Postimees.ee täna kirjeldas.

«Kirjeldatud juhtumid on kindlasti erandlikud, mitte reegel,» rääkis ministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva Postimees.ee’le.

«Haridus- ja teadusministeeriumile on laekunud samuti erinevaid kaebusi, kuid nii drastilisi lugusid pole veel kuuldud.»

Tema sõnul on viiest juhtumist usutav ainult viimane, kus tudeng soovis tunnis kasutada uuemaid õpetamisvõtteid, mille siis vanem kolleeg maha laitis. «Sarnaseid juhtumeid võib tõepoolest ette tulla,» lisas Ladva.

Pressiesindaja väitis, et kui praktikal olev tudeng või keegi muu kohtab koolis nii räigeid juhtumeid, siis ei ole mõtet neid anonüümselt kuskil foorumis edasi rääkida.

«Kindlasti tuleb sellistest asjadest teada anda, sõltuvalt olukorrast siis kas kooli juhtkonnale, kooli omanikule või haridus- ja teadusministeeriumile. Ainult nii saab midagi ette võtta ja vägivallatsejad korrale kutsuda.»

Eesti hariduse vastu huvi tundvaid inimesi koondavas Haridusfoorumi listis on tekitanud viimastel päevadel palju vastukaja viis värvikat juhtumid, mille tunnistajaks hiljuti koolis praktikal viibinud tudengid sattusid.

Postimees.ee avaldas täna need juhtumid ning küsis juurde erinevate haridustegelaste kommentaare.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles