Politoloog: Narva keskerakondlaste toetus Simsonile on märgiline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts.
Tõnis Saarts. Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul on Narvat ja Ida-Virumaad peetud tugevaks Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kantsiks ja Narva piirkonna reedene otsus esitada erakonna juhi kandidaadiks Kadri Simson on märgilise tähtsusega.

«Ilmselgelt Edgar Savisaare jalgealune veidi kõigub, kuid kui tõsine see kõikumine on, seda on praegu raske ennustada,» ütles Saarts reedel BNS-ile, kommenteerides fakti, et esimesena esitas Simsoni kandidatuuri just Keskerakonna Narva piirkond. «Samas on praegu, kui vaid kaks piirkonda on Simsoni esitanud, vara midagi arvata midagi. Tuleks vaadata, mis edasi saama hakkab.»

Keskerakonna Narva ja Räpina osakonnad seadsid reedel erakonna aseesimehe Simsoni erakonna juhi kandidaadiks ning erakonna praeguse juhi Savisaare auesimehe kandidaadiks. Simsonile avaldas toetust ka partei juhatuse liige ning riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

«Ma ei oska kommenteerida, sest ma ei tea Narva piirkonna siseelu. Aga märgilise tähtsusega on see küll. Tuleb vaadata kuidas ülejäänud Ida-Virumaa reageerib,» lausus Saarts ja lisas, et tema oleks esimest sellist sammu oodanud siiski Läänemaalt ja saartelt.

«Kui asjad edasi arenevad ja selgub millised osakonnad ühe või teise kandidaadi taha koonduvad, siis annaks juba kommenteerida. Et mida see tähendab. Ennustada ei saa, aga siis saaks juba enam-vähem jõudude vahekorra paika panna,» sõnas politoloog, lisades, et Savisaare leeri koondumise võimet ei tasu alahinnata.

Keskerakonna kongress, kus peetakse ka erakonna juhtorganite valimised, peetakse 29. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles