Silicon Valley on koondamiste lainel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

Mis ühendab Silicon Valley erinevaid põlvkondi esindavaid mainekaid tehnoloogiafirmasid nagu Microsoft, Twitter ja Snapchat? Kõik kolm ettevõtet on hiljuti teatanud massilistest koondamistest, kirjutab Business Insider.

Tehnoloogiatööstuse pika ajalooga suurettevõtted Hewlett Packard ja Microsoft on tänavu oma vananevate äride ümberstruktureerimise protsessi käigus koondanud juba tuhandeid töökohti. Samuti on töötajate arvu pidanud vähendama mitmed tuntud uuema põlve internetiettevõtted nagu Groupon ja Living Social.

Koondamislained on nüüdseks jõudnud ka viimastel aastatel populaarseks saanud mobiilirakenduste ja sotsiaalmeediavõrgustikeni. Fotorakendus Flipagram koondas hiljuti iga viienda töötaja, miljardile dollarile hinnatud India päritolu restoranirakendus Zomato plaanib tööta jätta 300 inimest, sõnumirakendus Snapchat paneb kinni oma sisutootmisüksuse, koondades sellega 15 töötajat.

«Üldiselt on tunda, et tehnoloogiarahastuse turg on muutumas igas astmes karmimaks,» kommenteeris Business Insiderile riskikapitalifirma Goodwater Capital kaasasutaja Chi-Hua Chien.

Tema sõnul tuleks mõista, et kuigi näiteks Twitteri ja Flipagrami koondamiste põhjused on üsna erinevad, on lähitulevikus sarnaseid teateid oodata ka mitmetelt teistelt ettevõtetelt.

«Nutikad nõukogud vaatavad tulevikku, kärbivad püsikulusid ning kaotavad oma organisatsioonidest liigse rasvapolstri. Ilmselt kuuleme me järgnevate kvartalite jooksul rohkem selliseid uudiseid,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles