Ärge jääge kujundeisse, vaid keskenduge värvile

Kadri Asmer
, Kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse suurim maal (umbes 64 x 97 cm) asub Promenaadiviie otsaseinas ning oli pildistamise ajal ilma sildita, millelt olnuks võimalik näha valmimisaastat ja pildi pealkirja.
Näituse suurim maal (umbes 64 x 97 cm) asub Promenaadiviie otsaseinas ning oli pildistamise ajal ilma sildita, millelt olnuks võimalik näha valmimisaastat ja pildi pealkirja. Foto: Kristjan Teedema

Evi Gailiti maalinäitus «Peidus pool» viib parata­matult mõtted taas Konrad Mäe ateljeele – Eesti kontekstis märgilise tähendusega vabaakadeemiale –, mille endised ja praegused õpilased moodustavad omaette koloristide koolkonna.  

Pallaslase Heldur Viirese juhendatava kooli ja õpetuse keskmes on maalkunsti alustõdede ning väärtuskategooriate nagu ilu ja harmoonia au sees hoidmine. Kuigi Evi Gailit lahkus Konrad Mäe ateljeest juba kümme aastat tagasi, meenuvad tema töid vaadates fragmendid Viirese lausetest, kui ta kõneleb värvist või värvide kõrvutamisest.

Pean seda koolkondlikuks märgiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles