Calais`migrandid saavad soojendusega telgid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Calais`põgenikelaagris
Migrandid Calais`põgenikelaagris Foto: SCANPIX

Prantsuse sadamalinna Calais`võimud teatasid, et sisserändajatest naised ja lapsed paigutatakse alates selle nädala lõpust soojendusega telkidesse elama.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve sõnul vajab sügisel ja talvel kindlamat ja soojemat peavarju umbes 6000 end Calais`sse seadnud migranti, edastab BBC.

Calais`migrandilaagri juurde paigutatakse alates tänasest valvesse veel 460 politseinikku.

Euroopa migrandikriis ei ole lõppenud, vaid Lähis-Idas ja Aafrikas kestvate sõjaliste konfliktide tõttu aina hoogustunud.

Calais`s olevad pagulased on põgenenud nii sõja kui vaesuse eest ning nende eesmärgiks on jõuda Ühendkuningriiki.

Osa põgenikke on katsetanud jõuda jala läbi La Manche´i väina tunneli Briti saartele, kuid paljud on sellel katsel elu kaotanud.

Cazeneuve külastas eile Calais`«Uus džungel» põgenikelaagrit ja langetas otsuse, et seal olevad inimesed vajavad  talveperioodil rohkem abi.

Tema sõnul mahutab põgenikekeskus, kus praegu on 200 naist ja last, veel migrante ja aasta lõpuks peaks neid seal olema kuni 400.

«Samas majutame inimesi alates sellest nädalalõpust soojendusega telkidesse. Mitte ükski naine ega laps ei jää peavarjuta,» teatas Prantsuse siseminister.

Ministri teatel kasvab Calais´ migrantide laagrit valvavate politsenike arv 665-lt 1125ni.

Prantsusmaal ja Briti saartel kehtestati augustis kanalitunneli läbimiseks karmimad reeglid, kuna siis pürgis rekordiline arv Calais`s asuvaid põgenikke Ühendkuningriiki. Rekord oli 2000 katset ühel ööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles