Kindlustusfirma: kellakeeramisega tasub kontrollida suitsuandureid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PZU Kindlustus tuletab meelde, et koos kellakeeramisega tasub kontrollida põhjalikult suitsuandureid.
PZU Kindlustus tuletab meelde, et koos kellakeeramisega tasub kontrollida põhjalikult suitsuandureid. Foto: Ants Liigus

Eeloleval pühapäeval toimub üleminek talveajale, ühtlasi soovitab PZU Kindlustusfirma koos kellakeeramisega kontrollida ja hooldada kodudes suitsuandureid, mille korrasolek aitab kaitsta vara ja päästa elusid.

«Suitsuandurile tuleb tähelepanu pöörata palju sagedamini kui kaks korda aastas, kuid pahatihti on reaalsus teistsugune ning andurid ei ole töökorras. Päästeameti hinnangul ongi kõige suurem mure sellega, et uue patarei hankimise asemel võetakse andur maha ja sinna see jääb,» ütles PZU Kindlustuse kodu- ja reisikindlustuse riskijuht Kaja Pukk ja lisas, et kellakeeramine on hea meeldetuletus, et on aeg suitsuandurite põhjalikuks ülevaatuseks ja patareide vahetuseks.

Suitsuanduri korrasolekut tuleb kontrollida vähemalt üks kuni kaks korda kuus, vajutades selle küljes olevat testnuppu ning samuti jälgida, kas anduri küljes vilgub punane lambike. Paar korda aastas tuleb andurit kas tavalise tolmulapi või –harjaga puhastada, sest andurisse sattuv tolm võib hakata häireid põhjustama või segada suitsu avastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles