Ossinovski: aastaks 2020 võiks suitsetajaid olla 18 protsenti

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastaks 2010 võiks suitsetajaid olla umbes 18 protsenti, selleks tõstetakse jätkuvalt tubakatoodete hinda, vastavad aktsiistõusude muutused on juba vastu võetud ja nüüd karmistatakse tingimusi, rääkis töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski.

Karmimad tingimused hõlmavad esiteks seda, et tubatoodetes keelatakse lisandid nagu vitamiinid, maitse ja lõhnaaine, mis tähendab muuhulgas ka populaarsete mentooliga sigarettide kadumist, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet «Aktuaalne Kaamera».

Teisena lisatakse pakenditele koledad pilthoiatused, sest uuringud on näidanud, et nende kasutamine on mõjus vahend.

Tervise Arengu instituudi vanemspetsialist Liina Üksik ütles, et eelmise aasta uuringu järgi soovib 87 protsenti igapäevatarbijatest suitsetamisest loobuda.

Edaspidi ei tohi pakenditel olla ka teavet tubakatoote nikotiini-, tõrva- või vingugaasi sisalduse kohta ja 2017. aasta juunist keelatakse ära ka hoonetes asuvad ilma seinteta suitsetamisalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles