Pakiautomaat suretab postkontorid ja kullerteenuse välja

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva pakiautomaadid.
Omniva pakiautomaadid. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Pakiautomaat on kasvanud ülekaalukalt populaarseimaks pakiteenuseks, selgus äsja valminud Eesti pakituru uuringust.

Viimase aasta jooksul oli pakke saanud 89 ning pakke saatnud 64 protsenti küsitletutest. 84 protsenti küsitletud pakisaajatest ning 75 protsenti pakisaatjatest kasutavad sel puhul pakiautomaati.  Pakiautomaati kasutatakse saatmisel eelkõige seetõttu, et seda on mugav ja kiire käsitleda. Postkontorit eelistatakse siis, kui selle asukoht on sobiv või kui on vaja saata pakki välismaale.

Kõige olulisemateks teguriteks pakiteenuse valikul on pakkide õigeaegne kohaletoimetamine, lähim asukoht ning võimalikult lihtne paki saatedokumentide vormistamine kohapeal.

Eriti suur oli seejuures Omniva tuntus esmamainingute osas - vähemalt ühte Omniva endist või praegu kasutatavat kaubamärki (Omniva, Eesti Post, Post24, ELS) nimetas 91 protsenti küsitletutest. Eelmise aasta küsitluses oli see näitaja vaid 55 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles