Võrreldes eelmise aastaga on aidsi haigestumine kasvanud enam kui poole võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrreldes eelmise aastaga on aidsi haigestumine kasvanud enam kui poole võrra.
Võrreldes eelmise aastaga on aidsi haigestumine kasvanud enam kui poole võrra. Foto: Wavebreakmedia ltd

Eestis on tänavu aids diagnoositud 17 inimesel, võrreldes mullusega on HIV-tõve juhtude arv kasvanud enam kui poole võrra.

Terviseameti andmetest selgub, et registreeritud HIV-tõve juhtude arv on suurenenud 54,5 protsendi võrra. Aids on tänavu diagnoositud seitsmel inimesel Tallinnas, neljal Ida-Virumaal, kolmel Lääne-Virumaal ja kahel inimesel Narvas. Järvamaal on HIV-tõbi registreeritud ühel inimesel.

Samas on HIV-nakkuse juhtude arv vähenenud 5,5 protsendi võrra. Kui mullu registreeriti üheksa kuu jooksul 217 HIV-i nakatunud inimest, siis tänavu samal ajal oli nakatunuid 205.

Haigestumine viirushepatiitidesse on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud 21,8 protsendi võrra. Tänavu üheksa kuu jooksul registreeritud kroonilise B-viirushepatiidi haigusjuhtude osakaal moodustab 7,9 protsenti ja kroonilise C-viirushepatiidi osakaal 86 protsenti registreeritud hepatiitide üldarvust. Registreeriti ka üks E-viirushepatiidi haigusjuht.

Haigestumine süüfilisse on võrreldes mullusega vähenenud 39 protsendi võrra. Tänavu üheksa kuuga registreeriti 17 haigusjuhtu, eelmisel aastal 28 haigusjuhtu. Haigestumine gonokokknakkusesse vähenes 14 protsenti ja suguliselt levivatesse klamüüdiahaigustesse 14,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles