Bussifirmad tahavad avada rekordiliselt palju väljumisi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Enne 1. oktoobrit jõustunud liinilubade taotlemise kord seadis piirangud uute bussiliinide avamisele, piirangute kadumisel esitasid bussifirmad erakordselt palju uusi taotlusi.

Eile maanteeametil toimunud liinilubade jagamise koosolekul tuli arutusele üheksa taotlust 89 väljumise teenindamiseks. «Seda on rohkem kui tavaliselt,» ütles maanteeameti pressiesindaja Triin Adamson. Ta lisas, et kahjuks ei ole hetkel võimalik veel avalikustada, kellele anti liiniluba ja kellele mitte.

«Liiniloa komisjoni otsustest saame rääkida siis, kui otsused on maanteeameti peadirektori poolt kinnitatud,» ütles Adamson.

Kuni 1.oktoobrini kehtinud korra kohaselt pidi kahe väljumise vahel olema pool tundi, kuid uus kord lubab anda liiniloa ka väiksema ajalise vahe korral, kui uue tulija pakutav teenus on samaväärne juba tegutseva firmaga.

Maanteeamet ei soostunud ütlema, millistele liinidele taotlusi esitati, kuid on teada, et näiteks Lux Express soovib lisada väljumisi Tallinna-Pärnu liinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles