VTA soetab katkusigade hoiustamiseks veel 20 külmkambrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead
Metssead Foto: SCANPIX

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) ootab taas pakkumusi katkusigade hoiustamiseks mõeldud 20 külmkambrile – sedapuhku on pakkumuste tähtaeg 6. november.

Esimesed kaheksa kambrit jõudsid Eestisse oktoobris. Kuivõrd nendest ei piisanud, kuulutati välja ka lisahange, mis aga peatati, sest rahade saamine riigilt polnud selge. Kolmapäevast alates oodatakse hankijatelt uuesti pakkumusi.

«Kuulutasime välja hanke täiendava 20 külmkambri soetamiseks jahimeestele kütitud metssigade hoiustamiseks SAK proovitulemuste saabumiseni,» kirjutas VTA oma Twitteri kontol.

Kambrid on plaanis jaotada sigade Aafrika katku (SAK) levialadel asuvatele jahiseltsidele, et kütitud sigu saaks hoida külmas, kuni labor nendelt võetud proove uurib.

Hangitavates külmikutes peab olema võimalus lihakehad lae alla rööbastele rippuma panna, kusjuures rööpapead peab saama sõltuvalt vajadusest langetada, selgub hanke dokumentidest. Temperatuuri peab kambris olema võimalik reguleerida 2 ja 12 soojakraadi vahel. Külmkambri minimaalne kasulik maht ei tohi jääda alla 3,8 kuupmeetri. Külmkambrid peavad olema madala energiakuluga, samuti peab olema võimalik neid asetada otse tasasele pinnasele – see tähendab ilma vundamendita.

Kambrite metallstruktuurid tohivad olla kas roostevabast terasest või tsingitud rauast.

Olgugi et esimese kaheksa kambri hanke kuulutas VTA välja juba juunis, jõudsid need Eestisse alles oktoobris, sest tarnija ei suutnud neid 9. septembril olnud tarneajaks valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles