Uudis suurtest muudatustest kunstiõppes tõi kaasa šoki ja kurbuse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kunstide osakonna maalistuudios olid molberti taga Jekaterina Aleksejeva ja Paap Nõmm.
Tartu ülikooli kunstide osakonna maalistuudios olid molberti taga Jekaterina Aleksejeva ja Paap Nõmm. Foto: Kristjan Teedema

Rektor Volli Kalm andis 21. oktoobril kõigepealt silmast silma asjaosalistele ja seejärel pressiteate vahendusel üldsusele teada, et Tartu ülikooli (TÜ) ja Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) ühise plaani kohaselt jätkub maalikunsti esimese astme kõrgharidus TKK-s. Kaob ka sama eriala senine magistriõpe. Tartu Postimees uuris, kui palju tõuseb sellest tulu või kahju ja kuidas võtsid uudise vastu asjaosalised TÜ maalikunsti erialal.

Homses Tartu Postimehes on kirjas TÜ kunstide osakonna maalikunsti õppetooli professori Jaan Elkeni arvamus asjade niisuguse tuleviku kohta.

"Kahtlen, kas ülikooli majanduslik olukord nende sammude läbi oluliselt paraneb, kaob ära aga üks loominguline seltskond, üks grupp energilisi loovaid üliõpilasi, kelle tööd seni veel mitmeid ülikooli õpperuume ja kabinette kaunistavad," märkis ta muu hulgas. "Kaob kordumatu õppejõudude kooslus ja unikaalne vaimsus, mis oli pedagoogilises praktikas tulemuslik."

Tartu Postimees küsis põhjendusi ja selgitusi ka TKK rektori Vallo Nuusti ja TÜ rektori Volli Kalmu käest. Viimane andis vastamise edasi filosoofiateaduskonna dekaanile Margit Sutropile. Artiklis saab sõna ka maalikunsti üliõpilane Paap Nõmm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles