Emajõe tänava remont jõuab lõpule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade remonditud Emajõe tänavale.
Vaade remonditud Emajõe tänavale. Foto: Tartu linnavalitsus

Veel mõned pisitööd on teha, kuid terve suve remondis olnud Emajõe tänav hakkab lõpuks valmis saama. Koos vahtraallee ja kõnniteedega.


Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool kinnitas, et kõik suuremad tööd on tehtud ja isegi muru on külvatud. Roheliseks ei jõua see ilmselt enne kevadet minna.

Kohendamist vajab veel Emajõe 10 ees asuv teeserv. Nimelt on kas projekti- või ehitusvea tõttu sinna tekkinud terav kurv. Et talvine lumelükkamine ei hakkaks teeservalt mulda kaasa kraapima, kaetakse väikest ala praegu munakividega.

Uuendustööde käigus langetati seal kasvanud vanad vahtrapuud. See põhjustas supilinlaste seas pahameeletormi, mistõttu otsustas linnavalitsus allee osaliselt siiski taastada. Istutati 69 umbes nelja meetri kõrgust uut puud.

Lisaks sõidutee asfalteerimisele rajati tänavale betoonkivikattega kõnniteed ja uus valgustus. Jõe äärt pidi kulgevale vahtraalleele paigaldati pingid ja prügikastid. Betoonkivist katte sai ka Väike-Emajõe tänav. Nii Emajõe kui Väike-Emajõe tänavate all kulgeb uus sadeveetorustik.

Emajõe ja Väike-Emajõe tänavate rekonstrueerimine läks linnale maksma kolm miljonit krooni. Sellele lisas EAS 1,8 miljonit krooni toetust kaldaäärsete kõnniteede ehituseks ja haljastuseks ning valgustuseks.

Ühes Emajõe tänavaga korrastatakse jõekaldaid ka mujal. Kaldakindlustuse uuendamist rahastab Euroopa Liit sama projekti raames ka Kroonuaia silla ja Vabadussilla vahel ning Võidu silla ja Turusilla vahel. Lisaks loodab linn, et raha jagub ka Vabadussilla ja Kaarsilla vahelise jõeperve kindlustamiseks. Projekti kogumaksumus on 33,5 miljonit krooni, millest Tartu omaosalus moodustab 11,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles