Kanadas uppus vaalaturistide alus, elu kaotas vähemalt neli inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi ja politsei Kanadas Briti Columbias Vancouveri saarel Tofino kail
Kiirabi ja politsei Kanadas Briti Columbias Vancouveri saarel Tofino kail Foto: SCANPIX

Kanada võimude teatel uppus Briti Columbia vetes vaalaturistide alus, mille tagajärjel kaotas elu vähemalt neli inimest.

Päästeteenistuse ja rannavalve sõnul on laeva uppumispaik riigi lääneosas Vancouveri saarel asuva Tofino lähedal, edastab BBC.

Uudisteagentuuride andmetel oli aluse pardal 27 turisti, kes olid vaalu vaatlemas ja pildistamas.

Päästjad kinnitasid nelja inimese uppumist, kuid nende kodakondsus ei ole teada.

Briti Columbia politsei esindaja Barb McLinton sõnas meediale, et veel ei ole teada hukkunute täpset arvu, kuna pääste- ja otsinguoperatsioon on alles käimas.

Kanada ringhäälingu CBC andmetel viidi vähemalt üheksa päästetut haiglasse, osa aga said pärast päästmist kohapeal esmaabi.

Kanada rannavalve kaasas kõik Tofino alused päästeoperatsiooni.

Kanada meedia andmetel korraldas vaalade vaatlemise ekskursiooni firma Jamie´s Whaling Station and Adventure Centers. Firma leheküljel seisab, et vaalade vaatlemise ekskursioonidega lõpetatakse 31. oktoobril.

Meteoroloogide andmetel oli aluse uppumise ajal meri Tofino lähedal rahulk ja ilm ilus.

Tofino on turistide seas populaarne, kuna seal korraldatakse retki vaatama küürvaalasid ja hallvaalu. Sellised retked kestavad tavaliselt kuni kolm tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles