Tartu ülikool tähistab Peeter Tulviste 70. sünnipäeva

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tulviste.
Peeter Tulviste. Foto: Kristjan Teedema

Sel kolmapäeval toimub ülikooli aulas Tartu ülikooli rector emeritus Peeter Tulviste 70. sünnipäevale pühendatud aktus, millele järgneb temanimelise pingi avamine Toomemäel. Aktusel antakse Tulvistele üle kaitseliidu kõrgeim autasu – Valgeristi I klassi teenetemärk.

Kell 14 algava aktuse avab Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm. Tervitustega astuvad üles Peeter Tulviste õpingukaaslane Moskva ülikooli päevilt, Tartu ülikooli emeriitprofessor ja Eesti teaduste akadeemia akadeemik Ene Ergma, Tulviste kunagine õpilane, Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jüri Saar, Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaan, psühhofüsioloogia professor Jaanus Harro, Tartu ülikooli rector emeritus ja esimene prorektor Peeter Tulviste rektori ametiajal Jaak Aaviksoo ning Tartu ülikooli rakubioloogia professor ja teadusprorektor Peeter Tulviste rektori ametiajal Toivo Maimets.

Kell 15 avatakse Toomemäel Peeter Tulviste nimeline pink, mis on esimene sarjast «Heade mõtete pingid Toomemäele». Pingi avamisel kõnelevad Tartu ülikooli rektor Volli Kalm, Tartu ülikooli muuseumi direktor Mariann Raisma ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Aktusel annab kaitseliit Peeter Tulvistele üle kaitseliidu kõrgeima – Valgeristi I klassi teenetemärgi. Senini on Valgeristi I klassi teenetemärgiga tunnustatud vaid 9 inimest.

Akadeemik, Tartu ülikooli emeriitprofessor Peeter Tulviste oli aastatel 1993–1998 Tartu ülikooli rektor. Oma akadeemilise karjääri on ta pühendanud psühholoogide õpetamisele ja psühholoogiaalasele teadustööle. Tulviste on mitmete seltside, komisjonide ja nõukogude, muuhulgas ajakirja Akadeemia kolleegiumi, TÜ ajalookomisjoni, Eesti kirjanduse seltsi ja kaitseliidu vanematekogu liige ning Eesti üliõpilaste seltsi vilistlane. Professor Tulviste on kuulunud ka riigikogu X ja XI koosseisu. Varem on teda pärjatud mitmete autasudega, 2015. aastal pälvis ta Tartu linna aukodaniku tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles