Põhikooli lõpetajad olid tugevaimad võõrkeeltes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksam
Eksam Foto: Ants Liigus

Tänavused põhikooli lõpetajad on tugevamad võõrkeeltes, kõige enam raskusi valmistavad neile reaalained, eriti matemaatika, selgus Innove analüüsist.

Tänavused põhikooli lõpetajad olid kõige tugevamad vene keele eksamil, sooritades selle keskmiselt 88,2 protsendise tulemusega (eksami sooritas 333 õpilast). Järgmisele kohale asus inglise keele eksam, mis sooritati keskmiselt 86,1 protsendise tulemusega (1335 õpilast) ning kolmandale prantsuse keel, mille eksami keskmine tulemus oli 84,6 protsenti. Tõsi, selle tulemuse valimis on vaid 9 eksaminandi.

Saksa keele eksamil (77 eksaminandi) saadi keskmiseks 83,7 protsenti.

Kõige raskemaks seevastu osutus kohustuslik matemaatika eksam, 1886 eksaminandi keskmine tulemus oli 60,3 protsenti. Reaalained olid üldse võõrkeeltest suhteliselt kehvemate tulemustega. Bioloogia sooritati keskmisele 70,0 protsenti, geograafia 73,7, keemia 79,4 ja füüsika 79,9 protsenti. 

Eesti keel sooritati keskmise tulemusega 74,0 protsenti ja eesti keel teise keelena 67,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles