Video: sotsiaalkomisjon arutas HIV-ennetuse olukorda

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Riigikogu sotsiaalkomisjon pidas teisipäeval avaliku istungi, mis keskendus HIV-ennetuse olukorrale Eestis.

Istungil tegid ettekande Eesti Infektsioonhaiguste Seltsi, Tervise Arengu Instituudi, Eesti HIV-positiivsete võrgustiku ja Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi esindajad.

Istungile olid kutsutud sotsiaalministeeriumi, siseministeeriumi, justiitsministeeriumi, seksuaaltervise liidu, ravimitootjate liidu, Tallinna linnavalitsuse, Narva linnavalitsuse, Ida-Viru maavalitsuse, Lääne-Tallinna keskhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Narva haigla, MTÜ Corrigo ja MTÜ Alliumi esindajad.

Eestis on tänavu aids diagnoositud 17 inimesel, võrreldes mullusega on HIV-tõve juhtude arv kasvanud enam kui poole võrra.

Terviseameti andmetel on registreeritud HIV-tõve juhtude arv suurenenud 54,5 protsendi võrra. Aids on tänavu diagnoositud seitsmel inimesel Tallinnas, neljal Ida-Virumaal, kolmel Lääne-Virumaal ja kahel inimesel Narvas. Järvamaal on HIV-tõbi registreeritud ühel inimesel.

Samas on HIV-nakkuse juhtude arv vähenenud 5,5 protsendi võrra. Kui mullu registreeriti üheksa kuu jooksul 217 HIV-i nakatunud inimest, siis tänavu samal ajal oli nakatunuid 205.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles