Artur Talvik selgitab, miks ta kohtumisel Jaapani riigiministriga ülikonda ei kandnud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Jaapani parlamendirühma esimees Anne Sulling, liikmed Artur Talvik, Lauri Luik ja Jaapani riigiminister Akira Amari.
Eesti-Jaapani parlamendirühma esimees Anne Sulling, liikmed Artur Talvik, Lauri Luik ja Jaapani riigiminister Akira Amari. Foto: Riigikogu

Mitmed inimesed on sotsiaalmeedias tähelepanu juhtinud, et Eesti-Jaapani parlamendirühma liige Artur Talvik ei olnud kohtumisel Jaapani riigiministri Akira Amariga just kõige sobilikumalt riides. Harva ülikonda ja lipsu kandev Talvik puhkes oma riietust kommenteerides naerma: «Jaapani riigiministrile meeldis mu riietus väga ja ta ütles, et ma näen välja nagu Bruce Willis!»

Sotsiaalmeedias on sõna võtnud mitmed, kes peavad Talviku riietuse valikut kohtumisel Jaapani riigiministriga piinlikuks (vaata fotot). «Talvik võiks teada vähemalt mingitki etiketti. Nagu kolhoosi seatalitaja enne leivaauto juurde minekut. Piinlik on. Tõsiselt piinlik. Näidata oma väljanägemisega kuivõrd hoolimatu sa oled teise riigi esindajate suhtes,» kirjutas üks mees riigikogu Facebooki lehel.

Teiste seas pidas seda piinlikuks ka juba mitukümmend aastat Jaapaniga seotud olnud ja sinna 1995. aastal diplomaadiks õppima läinud mees. Samuti jagus tal kriitikat teise parlamendirühma liikme kohta. «Kas meestel häbi pole sääraselt daami kõrval riides käia? Rääkimata sellest, et antud juhul esindavad nad Eesti Vabariiki - meid kõiki.»

Artur Talvik ütles oma riietust kommenteerides, et Jaapani riigiministrile tema riietus meeldis. «Ta ütles, et ma näen välja nagu Bruce Willis!» naeris Talvik.

«Ärgu muretsegu sellepärast. Ma olen Jaapaniga ikka väga pikalt suhelnud ja tean nende etikette väga hästi, nii et kui mul on seljas ka selline viisakas kampsun, mis on kenasti kinni nööbitud, siis see on täiesti aktsepteeritav,» rääkis ta.

«Teine asi on see, et võiks asju kaasaegsemalt võtta. Praegu on ikkagi trend sinnapoole, et ka väga olulistel kohtumistel ei käi kõik enam rangelt lipsustatuna ja ranges ülikonnas. Ma olen tuntud selle poolest, et ei käi ka riigikogus ülikonnaga,» märkis ta.

Siiski tunnistas Talvik, et tal on kapis pidulikum riietus olemas. «Ent eelistan mitte klassikalisi ülikondi, vaid teistsuguseid vorme,» lisas Talvik. «Pööran kindlasti tähelepanu sellele, et tähtis on ikkagi sisu.»

Möödunud nädalal toimunud Jaapani riigiministri Akira Amari ning riigikogu Eesti-Jaapani parlamendirühma liikmete kohtumisel osalesid Eesti-Jaapani parlamendirühma esimees Anne Sulling ning parlamendirühma liikmed Artur Talvik ja Lauri Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles