Saar: firmade annetused parteidele võiks tagasi lubada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Priit Simson.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna aseesimees Indrek Saar tegi ettepaneku lubada seadusega tagasi juriidiliste isikute annetused erakondadele, et vähendada «pimeda raha» osakaalu erakondade kampaaniates.

«Me võiks selle jama ära lõpetada, et me mängime jube vabasid ja ütleme, et kõik meie kampaaniad on rahastatud ainult ja ainult liikmemaksudest ja eraisikute annetustest ja ma-ei-tea millest veel,» ütles Saar.

«Selleks, et meil tekiks vähem ahvatlust seda «mittesaadud» raha salaja võtta kunagi, võiksime seadusandluses teha väikse muudatuse ning taas lubada juriidiliste isikute annetused erakondadele,» sõnas Saar reedel toimunud jäätmekäitluskonverentsi poliitikute debatil.

«Siis ka sellise pimeda või potentsiaalse pimeda raha osakaal väheneks, ma arvan, natukenegi. Siis võiks ka Ragn-Sells või mõni tema konkurent toetada avalikult seda erakonda, kes nende arust ajab õiglast jäätmepoliitikat,» leidis ta.

Prügikonverentsil küsis europarlamendi saadik Indrek Tarand parteide esindajatelt, kas keegi on kunagi mõne prügifirma käest erakonnale toetust saanud. Kõik vastasid eitavalt, sest firmad ei tohi Eestis parteisid toetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles