Evelin Ilves taunib alkoholimüüki riigikogu puhvetis

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Evelin Ilvese hinnangul valmivad osad Eesti seadused joobnuna, sest Toompea lossi puhvetis müüakse alkoholi.

«Nii kaua, kui Riigikogu puhvetis on müügil alkohol, langetatakse meie riigile olulisi otsuseid osaliselt või ka täielikult alkoholi joobes. See räägib enda eest,» kirjutab Evelin Ilves sotsiaalmeedias.

Ta kirjutab, et alkohol on uimasti, mitte tavaline kaup. «Sellest need jutud räägivadki - närvimürk tekitab omaette kommunikatsioonivoo. Kui hakata arutama, et kuidas võiks loobuda ühel või teisel avalikul üritusel alkoholi pakkumisest, siis kes on selle vastu - need, kel endal on probleem,» kirjutab Ilves.

Evelin Ilves sai postituse tegemiseks innustust ERR portaalis ilmunud Rain Kooli arvamus loost «Ülekaaluline onu Alko», kus ta lahkab alkoholi reklaami piirangute üle kerkinud arutelu.

 «Naljakas, et mis tahes muu toote puhul oleme me võimelised reklaamide mõju tarbijate ostukäitumisele nii tunnistama kui ka omaenese näitel ära tundma. Tihti tunneme ka kaasaegsete reklaamiteooriate aluseid ning oleme lugenud erinevatest eksperimentidest, mille abil reklaamide mõju uuritud – ja tõhusamaks timmitud – on. Kui aga asi läheb alkoholini, siis me eitame sedasama mõju, mille olemasolu oleme valmis tunnistama hambapasta, käekellade või... kas või Caesari salati reklaamis,» kirjutab Kooli.

Ta pakub välja, et ilmselt räägib selline lähenemine inimeste endi suhtest alkoholi ja kalduvusest sõltuvusele. «Laiemas laastus aga räägib see ilmselt siiski sellest, et alkoholitootjate viimase 25 aasta reklaamipingutused on igati vilja kandnud,» tõdeb autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles