Mesinikud protestivad võltsitud mee vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilane
Mesilane Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reedel korraldavad Euroopa mesinikud Ungari Mesinike Ühingu eestvedamisel Brüsselis protestiaktsiooni Hiinast imporditud võltsitud mee vastu.

Ungari mesinikud, kelle seisukohti toetavad laboratoorsed testitulemused, paljastavad iga-aastase, kümnetesse tuhandetesse tonnidesse ulatuva, võltsitud mee impordi Euroopa Liitu, teatas Eesti Kutseliste Mesinike Ühing.

Ungari Mesinike Ühing on Euroopasse imporditavat Hiina mett lasknud analüüsida nii Debreceni Ülikoolil kui ka Bremeni Meditsiinilaboril ja jõudnud järeldusele, et tegu on tööstusliku võltsinguga.

Seda järeldust toetab ka näiteks asjaolu, et Hiina toodab ametliku statistika kohaselt rohkem mett, kui kogu Ameerika kontinent ja Euroopa ühtekokku. Seda hoolimata asjaolust, et üle poole Hiina pindalast moodustab kuiv ja kõrbeline territoorium, mis mesilaste pidamiseks ei sobi.

Kuna tegu on üle-Euroopalise probleemiga, osalevad Brüsseli aktsioonil lisaks ungarlastele veel mitmete Euroopa riikide mesinike organisatsioonid, kes samuti kuuluvad Euroopa Kutseliste Mesinike Ühingusse. EKMÜ-l jääb seekord lühikese etteteatamistähtaja tõttu füüsiliselt kohale minemata, aga oleme reedel hinges oma kolleegidega Schumani väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles