Ideon: Laar võib uuesti nõuda välisministri kohta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Mart Laar ja peaminister Andrus Ansip.
IRLi esimees Mart Laar ja peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Argo Ideon sõnas, et piisavalt hea valimistulemuse korral tekib Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehel Mart Laaril uuesti šanss nõuda endale välisministri portfelli.

«IRLis paistab, et on küpsemas lahing «kampsunite» ja «pintsakute» vahel ning mingis mõttes trügitakse Laari ja tema seltskonda poliitiliselt areenilt kõrvale. Ja võibolla Laari selles valdkonnas tegutsemine enam väga ei huvita,» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Mart Laar küllap seal valimispiirkonnas, kuhu ta kandideerima läheb, pistab ta rinda mõne teise parteijuhiga,» leidis ta. «Aga mis paneks tema silmas tulukesed põlema? Kas näiteks välisministrikoht?»

«Kui valimised lähevad IRLile hästi, siis tekib Laaril uus šanss seda nõuda ja tema kasuks räägib ka see, et ta eelmisel korral sellest nõudmisest viisakalt loobus,» meenutas Ideon.

«Miks peaks Reformierakond välisministrikohast loobuma?» küsis ajakirjanik Ainar Ruussaar. «Välisministeeriumist tuleb reeglina vaid häid ja pehmeid uudiseid, miks peaks Reform sellisest kohast loobuma?»

«Küll pärast valimisi läheb selle koha pärast kismaks,» ennustas Ideon.

Koalitsioonikõnelustel 2007. aasta kevadel spekuleeriti võimalusega, et paremuselt teise valimistulemuse teinud koalitsioonipartner IRL võiks saada valitsuses välisministrikoha ning sellele kohale võiks asuda IRLi esimees Mart Laar. Toona siiski nii ei läinud, kuna Reformierakonna esimees Andrus Ansip ei soovinud Mart Laari oma valitsusse, vältimaks spekulatsioone, nagu oleks ta peaministriks Mart Laari valitsuses. Parlamentaarsetest demokraatiates on välisministri koha andmine valitsuses suuruselt teisele koalitsioonipartnerile hea poliitiline tava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles